Učenje na daljinu

Učenje na daljinu

Određeni broj naših klijenata ne živi u Mostaru pa im putovanje na tečajeve oduzima dragocjeno vrijeme.
Zato smo, da bismo Vam izišli u susret, od 1.1.2010. godine uveli učenje na daljinu preko Skype video veze.

Što je to učenje na daljinu?

skype

Učenje na daljinu (distance learning) je obrazovanje koje se nudi učenicima koji su na različitom mjestu, odnosno fizički udaljeni od učitelja ili izvora informacija, a najčešće uključuje korištenje novih tehnologija i novih interaktivnih nastavnih metoda.

Programi ili tečajevi učenja na daljinu mogu biti prilagođeni različitim osobinama učenika, prvenstveno različitoj dobi učenika. Tako se ovakvi programi organiziraju i za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast, za studente, ali i za odrasle polaznike koji stječu nova znanja zbog profesionalnog usavršavanja ili vlastitih interesa. Tečajevi na daljinu mogu pomoći svojim polaznicima da shvate važnost učenja i obrazovanja kroz cijeli život, bilo zbog osobnih interesa ili zbog napredovanja u karijeri.

Prednosti
Kao jedna od najvećih prednosti učenja na daljinu smatra se to što omogućuje stalno učenje (lifelong learning) i profesionalno usavršavanje. No, bez obzira na to je li riječ o programima na daljinu za odrasle polaznike ili za djecu obuhvaćenu redovitim obrazovanjem, svima je zajedničko da učenici uče neovisno, vlastitim tempom, na mjestu i u vremenu koje sami odaberu.

 

Nedostatci
Polaznici tečajeva ili kolegija na daljinu najčešće kao najveći nedostatak naglašavaju izostanak osobnog kontakta među sudionicima. Kontakt uživo i s nastavnikom i s ostalim polaznicima, nije prisutan kod učenja na daljinu što može predstavljati problem za neke korisnike koji nisu navikli na takve oblike rada. Zbog takve izoliranosti pojedinaca potreban je visok stupanj aktivnosti i discipliniranosti polaznika kako oni ne bi odustali od pohađanja kolegija ili tečaja.

Da biste pristupili učenju na daljinu dovoljno je posjedovati računar koji ima internet vezu i prethodno instaliran Skype! Ovaj program, njegova instalacija i korištenje su potpuno besplatni!

Što je to Skype?

Skype je poznati instant messaging program, tj. program za brzo internetsko dopisivanje. Preko njega je moguće komunicirati pisanim porukama, internetskim pozivima i telefonskim pozivima. Također, moguće je pokretati i videopozive. Moguća je i razmjena podataka (datoteka), slanje kontakata, slanje novca na račun, mijenjanje izgleda prozora, mijenjanje slike za prikaz, mijenjanje zvukova i još mnogo toga.

Vaš L. C. POLiGLOTiC!